Isztambul – a kelet kapuja

Isztambul – a kelet kapuja

Isztambul, nem más, mint egy élő, színes, kavargó történelmi illusztráció, amelyben egymás mellett csodálhatjuk meg az év ezredek maradandó alkotásait. A színpompás keleti forgatag, az égbetörő karcsú minaretek látványa, a müezzin imára hívó hangja felejthetetlen élményt kínálnak.

 

 

 

1.Nap–  Indulás Székelyudvarhelyről Isztambulba, Bulgárián keresztül. Érkezés a második nap Isztambulba.

2. Nap  -  Megérkezünk Isztambulba.  Letesszük csomagjainkat a 3* szállodánkban. Egy rövid szünet után folytatjuk a napot egy gyönyörű Boszporusz hajókirándulással, amely lehetőséget nyújt Önnek, hogy látogassa meg Isztambul európai és ázsiai partjait. ( Aranyszarvot, a szultán palotákat, a híres hidakat, Európa erődjét stb.)  A hajókirándulás után meglátogatjuk az egyiptomi bazárt (Misir Carsisi) amely a Kék mecset közelében található, ahonnan különböző illatosított fűszereket vásárolhat. Visszamegyünk a szállodához.  

 3. Nap -  Reggeli után elindulunk Bursa városába, az oszmán birodalom egykori fővárosába. A híres Boszporusz hídon keresztül indulunk a Márvány tenger partjához és folytatjuk utunkat, amíg meg nem érkezünk Bursa városába az egykori fővárosba. Itt egy kis pihenőt tartunk, majd utána az idegenvezető kíséretében keressük fel a Ulu Dzsami Oszmán és Orhán Gazi türbéjét és Yesil türbét. Barangolás a városban, majd ezután visszatérés a szállásra.

4. nap  Reggeli után gyalogos városnéző túrára indulunk. A város két városrészének legfontosabb turisztikai látnivalóit tekintjük meg, amelyek emlékeztetnek a bizánci birodalom nagyságára és később az oszmán birodalomra: Kék mecset, Aghia Sophia, Topkapi palota, Hippodrome.

 Délután szabad program. Sétáljunk és vásároljunk az Isztambul legérdekesebb bevásárló helyén: a Nagy Bazárban, amely üzleteiről és sokszínűségéről híres.

5. nap -  Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, es elindulunk Rodostó –ra.   Rodostó emlékezete finom szövetként tartja fenn a magyar emigránsok emlékét. Rákóczi ebédlőpalotájának ablaka előtt még most is ugyanúgy feszül a tenger, ám a Magyar utca már egészen más képet mutat.  II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem és bujdosó társainak törökországi emigráns éveiről mindenki tanul a történelem órákon, a szultán 24 házat, földet és testőröket adott az emigránsoknak. 

 A magyar emigráció közössége, gróf Bercsényi Miklós, gróf Forgách Simon, gróf Esterházy Antal, gróf Csáky Mihály, Mikes Kelemen, csak hogy az ismertebb neveket kiemeljem, mély nyomot hagytak a település történetében és emlékezetében. Ők voltak a „madzsarok”, ahogy a török mondja, a Madzsar utcában éltek, és a máig fennmaradó nyomaikat tudja végig látogatni.

Rodostó után elindulunk haza, útközben megállunk Edirne varosában, az edirnei bazárnál ahol lehetősség nyílik további vásárlásra. Folytatjuk utunkat, kisebb pihenőkkel megszakítva.... Az útviszonyoknak függvényében érkezés Székelyudvarhelyre.

Ár tartalmazza: 

 • Szállítást 3* autóbusszal   
 • 3 éjszaka szállás 3* szállodában, reggelivel.
 •  magyar idegenvezetés

 

Az ár nem tartalmazza:  

 • Egészségügyi biztosítás és útlemondás
 • Belépők informatív árai:
  • Topkapi palota – 10 euró / fő,
  • Aghia Sophia – 10 euró / fő
  • Boszporuszi hajókirándulás 15 euró / fő
 • Egyéni költségeket:

Időpont

Alap ár                         

 

08.- 11.OKTOBER.2020

250 euro /személy

 

 • Vacsora: 6 euró körüli ár / fő / alkalom
 • Keleti részre való átutazás: 5 euró körüli ár / fő / alkalom

 

 • Felár:  egy személyes szoba felár: 30 euró / személy / szoba

Az ajánlat minimum 35 főre érvényes. 30-35 fős csoport esetén az ár 10 EURÓ / fővel növekszik. 25-30 fős csoport esetében az ár 20 EURÓ / fővel növekszik. Kevesebb, mint 25 résztvevőnél az ár újraszámolódik, vagy újraprogramozható. Szintén kisebb csoport esetében az ügynökség fenntartja magának a jogot, hogy megváltoztassa, a szállítási eszközöket a befizettet turisták előzetes értesítése mellett.

 

A Szervező (utazásszervező) visszavonhatja az utazást, ha a turisták minimális száma nem teljesül, és köteles értesíteni a turistát legalább 15 nappal az indulás előtt.

Hírlevél
   

Felíratkozás a hírlevélre

  Offline..           

Nézz vissza később.