Chamonix

Chamonix

Chamonix az alpinizmus és a síelés fővárosa! A Mont Blanc lábánál fekvő legendás kisváros az első téli olimpia házigazdája volt 1924-ben. Lélegzetelállító hegyek, jégfalak, gleccserek.Felejthetetlen élményt nyújt a La Vallée Blanche, vagyis a 20 kilométeres off-piste lesiklási lehetőség. Egy másik lélekzet elállító élmény Chamonix-ból az Aiguille du midi kabinos lift. Chamonix központjából (1035 méter) egészen 3842 méterre viszi fel az utasokat, a hegyállomáson a Mont Blanc látványa vár mindenkit.Számos más hegyi sporttevékenységre is lehetőség van Chamonix-ban: siklóernyőzés, jégfalmászás, sífutás, hótalpas gyalogtúrák. Ezeken kívül a város sportcentrumában uszoda, jégpálya, teniszpálya, fallabdapálya és falmászási lehetőség is van.

Belek

Belek

Ha nem csak pihenni, de látni is szeretnénk, Belek az egyik legmegfelelőbb hely, innen a környék legtöbb látnivalója könnyen megközelíthető. A nyaralóövezet hosszú homokos illetve aprókavicsos tengerparttal rendelkezik. A tenger nyugodt és biztonságos. A szállodák szépen gondozott parkokban, egy hatalmas fenyő- és eukaliptuszerdőkkel körülölelt területen találhatóak. A városban hangulatos kis éttermek és bárok várják a vendégeket, de a gyönyörű helyi hotelek számos további lehetőséget kínálnak. A strandokon számos sportolási lehetőséget kipróbálhatunk: szörf, vízisí, parasailing és banánozás. A szállodákban ezen kívül teniszezni, asztaliteniszezni, röplabdázni lehet, ill. számos egyéb más sportolási lehetőség közül is választhatunk.

Side

Side

Sidében járva az ideutazó úgy érezheti, mintha visszautazna az időben 2000 évet: ugyanazt a harmóniát és békét tapasztalhatja, mint egykor őseink. A csillogó homok és a kellemesen meleg időjárás kedvelt fürdőzőhellyé tette. Side ismert hosszan elnyúló, homokos tengerpartjáról. A várost körülvéve 2 fő partról beszélhetünk, a keletiről és a nyugatiról. Bár közel helyezkednek el egymáshoz, mégis nagyban különböznek. A nyugati part nagyon biztonságos és sekély éppen ezért nagyon népszerű. Különböző vízisport lehetőséget kínál. Ha nyugalomra és csendre vágyunk, akkor sétáljunk keletebbre, ahol a tömegtől távol élvezhetjük nyaralásunkat. A tengerparton Athéna és Apollón templomának romjait tekinthetjük meg.

Párizs

Párizs

Párizs a szerelem, a divat, a festők, a filmesek, az írók és a konyhaművészet fővárosa. A Szajna-parti metropolisznak világhírű a történelme, művészete és kultúrája. Az impozáns épületek, széles sugárutak, az állandóan lüktető közlekedés adják Párizs hangulatát. Párizs ma is a világ egyik legromantikusabb városa. A kultúra és a divat terén talán legtöbbet kínálja a világon. Táthatjuk a szánkat a kirakatok étel-, csokoládé-és divatcikk kínálata láttán. Az éttermeket és kávézókat olyan nép fiai töltik állandóan meg, akik számára az étkezés komoly és fontos dolog. A belváros egészen kicsi, a fontosabb helyek egymástól sétányi távolságra vannak. A főbb látnivalókat, az Eiffel-tornyot, az Arc de Triomphe-ot és a Notre-Dame-ot, a Pompidou-központot, a Louvre-t és az új Musée d 'Orsayt szinte el sem téveszthetjük.

Les Orres

Les Orres

Les Orres Briancontól mintegy 100 km-re délre, Embrun városa felett található. Az 1600 m magasan lévő üdülőfalu épületei félkörben helyezkednek el, ennek hegy felöli oldaláról indulnak a felvonók. A felsô pályák nagyon jók, és mindenképpen érdemes legalább egyszer végigmenni a Grand Cabane nevû hosszú piros pályán, a vállalkozó kedvűek pedig kipróbálhatják a L'Horrible nevű - elnevezéséhez méltó - fekete pályát.

Trois Valées

Trois Valées

A Trois Vallées nevű fantasztikus sírégió a világ legnagyobb teljes egészében összefüggő pályarendszere, ami 600 kilométernyi sípályát jelent. A legközelebbi nagyobb város a tereptől északra Moutiers, és különösen hétvégén, a szombati turnusváltás idején az Albertville és Moutiers közti útszakaszon számítani kell a gyakori dugókra. Amióta megépítették az Orelle-expressz nevű felvonót, azóta a sírégió közvetlen összeköttetésben áll a jól megközelíthető Maurienne-völggyel is. A három völgy tulajdonképpen négy: Courchevel, Meribel, Les Menuires, és az ez utóbbi felett 2300 m-en fekvő Val Thorens. A völgyekben több síközpont található, apartmanházak és chalet-k tömegével. Ezeken a településeken rengeteg bolt, étterem, bár, és egyéb szórakozási lehetőség áll rendelkezésre.

Trois Vallées

Trois Vallées

A Trois Vallées nevű fantasztikus sírégió a világ legnagyobb teljes egészében összefüggő pályarendszere, ami 600 kilométernyi sípályát jelent. A legközelebbi nagyobb város a tereptől északra Moutiers, és különösen hétvégén, a szombati turnusváltás idején az Albertville és Moutiers közti útszakaszon számítani kell a gyakori dugókra. Amióta megépítették az Orelle-expressz nevű felvonót, azóta a sírégió közvetlen összeköttetésben áll a jól megközelíthető Maurienne-völggyel is. A három völgy tulajdonképpen négy: Courchevel, Meribel, Les Menuires, és az ez utóbbi felett 2300 m-en fekvő Val Thorens. A völgyekben több síközpont található, apartmanházak és chalet-k tömegével. Ezeken a településeken rengeteg bolt, étterem, bár, és egyéb szórakozási lehetőség áll rendelkezésre.

Puy St. Vincent

Puy St. Vincent

Az óriási francia síközpontokhoz képest Puy Saint Vincent elég sokat megőrzött a falusias bájából, a romantikus alpesi hangulatából. A régi falu 1400 méteren található, az új síközpont 1600 méteren épült fel, itt vannak a boltok, éttermek, szórakozóhelyek. A legújabb apartmanházakat, szálláshelyeket 1800 méteres magasságban találjuk. A szállások döntő többsége pályaszállás, vagyis az ajtóban lehet fel- és lecsatolni a léceket, deszkákat. Puy Saint Vincent felső sípályái (a 2750 méteres La Pendine csúcs közelében) inkább gyakorlottabb síelőknek valók.1400 és 2400 méter között hóágyúkat is telepítettek a sípályák mellé, vagyis hószegény időben is tudnak javítani a pályák minőségén.

Pra Loup (Val d'Allos)

Pra Loup (Val d'Allos)

Az 1961-ben alapított Pra Loup (Val d'Allos) a déli Alpok legnagyobb síterepe, Barcelonnette városa felett, 250 km-re Marseille-től, melynek repülőterével rendszeres busztranszfer köti össze.Pra Loup 1500-nál a környezetbe illeszkedő chalet-k és apartmanházak vegyülnek a régebbi házakkal, innen a Molanes nevű ülős lifttel lehet becsatlakozni a sípályákhoz. A gyerekek nagy örömére a szomszédos széles mező kiválóan alkalmas szánkózásra. Pra Loup 1600 vörösfenyő-erdőkkel körülvett modernebb település, a két hely közül itt van több szórakozási lehetőség, és itt nyílik lehetőség esti síelésre is. A teljes síterület (L'Espace Lumiere) magába foglalja a Pra Loup-i részt, valamint a Val d'Allos-i területet, melynek központja Foux d'Allos 1800, ahol szintén lehet szálláshelyet találni.

Alanya

Alanya

Alanya a Torosz-hegység lábánál fekszik a Földközi-tenger partján, fekvése miatt az ókori történelmi államok és birodalmak (mint a római vagy a bizánci) fontos kikötőállomása volt.Alanya városa ötvözi a modern életérzést és a középkori építészetet. A Kizil Kule (Vörös torony) Alanya másik ismert építménye. A 33 méter magas, téglából épült torony a vár alatti kikötőben áll, ma az etnográfiai múzeumnak ad helyet. Alanya élénk és felkapott nyaralóhely, a török Riviéra kellemes parti sávján terül el, a fákkal sűrűn benőtt, vöröses színű dombok alatt, a látványt a Taurus-hegység lélegzetelállító csúcsai, a dinnyeföldek és banánültetvények teszik teljessé.

Antalya

Antalya

Antalya a Török Riviéra fővárosa, csodálatos tengerpartjaival, természeti szépségeivel és építészeti emlékeivel évről évre visszacsábítja az idelátogató turistákat. A városközpont mindkét oldalán hosszan elhúzódó kavicsos és homokos strandok találhatóak. A pálmákkal szegélyezett sétányok Antalya legvonzóbb bevásárló paradicsomai. Az óváros számtalan bazárja és butikja fantasztikus kínálatot rejt akár aranyról, szőnyegről vagy bőráruról legyen is szó. 

Obzor

Obzor

Obzor Statiunea este aerisita si ferita de aglomeratie chiar si in varful sezonului si de aceea o recomandam celor care doresc relaxare si nu petrecerea vacantei intr-o statiune agitata. Hotelurile de aici se numara printre cele mai bune de pe litoralul Bulgariei si toate ofera servicii si facilitati pentru copii.
Veti intalni aici o plaja de 800 de m curata si ingrijita dar mai ales aerisita, ferita de aglomeratie chiar si in varful sezonului.

Napos Part

Napos Part

NAPOSPART

A 7 km hosszú és 150 m széles, sekély finomhomokos Napospart kitűnő vízminőségével egy igazi családi és gyermekparadicsom. A központban, a parti sétány és a sétáló utcák mentén számos bevásárlási és szórakozási lehetőség valamint étterem és bár várja a változatos nyaralásra vágyó vendégeket. A busztranszfer Burgasz repülőteréről kb. 45 perc.

Neszebar

Neszebar

NESZEBÁR

Neszebár eredeti légkörét megőrző, ismert nyaralóhely, amely egy félszigeten fekszik, és egy földnyelvvel kapcsolódik a szárazföldhöz. A 3000 éves óvárost a Fekete-tenger veszi körül. 1983 óta a világöröksége része, amelyet egyedülálló földrajzi fekvésével és építészeti stílusával érdemelt ki. Több mint 40 temploma a Balkán legjobb álapotban megmaradt templomai közé tartozik. Sétáljon el Neszebár szállodákkal tarkított újvárosától az óváros romantikus utcácskáiba, ahol megtekintheti a különleges, fából faragott erkélyekkel díszített házakat és pompás homlokzatokat illetve a kikötőt! Élvezze a csodálatos kilátást, amely a végtelen tengerre nyílik! A busztranszfer Burgasz repülőteréről kb. 30 perc.

Balchik

Balchik
BALCHIK
 
Balchik a legrégibb város mely a Fekete-tenger partján, Várnától 45 km északra. A várost gyakran hívják Fehér városnak, elsősorban a házainak köszönhetőn, mivel fehér kőből épültek és azért is, mert fehér sziklák között helyezkednek el.
 

Albena

Albena

Albena

Az üdülőterület Várnától 35 km-re található. Albenához 5 km hosszú partszakasz tartozik, mely homokos és sekély vizű. A kedvező tengerpart miatt, ajánljuk a gyermekes csalásoknak is Albenát. Albenában inkább szállodákat találunk kevés az apartman.

Duni

Duni

Duni

Az apró üdülőfalu Burgasztól és Naposparttól délre található Szozpol felé. A Duni Royal Resortot is magába foglalja a terület ami több luxus szállodából tevődik össze. A dűnék és a tengerparti rész itt természet védelmi terület.A környezett gyönyörű a hegyek és tenger látványa miatt.

Bansko

Bansko

Bansko

Az ország délnyugati részén , 925 méteren fekvő Banszkóban a Pirin hegység érintetlen természeti szépsége és a bolgár kisváros történelmi hangulata kellemessen kapcsolódik egymással. Kitűnő minőségű síszállások várják a síelés barátait. A nagy költségekkel végrehajtott fejlesztés gyümölcseként a 15 pálya hossza már eléri a 56 kilométert. A terület 70%-a már hóágyúzható, az új felvonók mellé éttermet is építettek. Itt készült el az ország egyetlen félcsöve is , az idelátogató snowboarderek örömére. A bulgáriai téli üdülőhelyek kitűnő sportolási és pihenési lehetőséget biztosítanak.

Aranyhomok

Aranyhomok

Aranyhomok

Aranyhomok a mögötte fekvő dombokra is felhúzódik, ami a város képét valamivel természetesebbé, hangulatosabbá teszi.

Aranyhomok

Várnától 14 km-re találhatjuk ezt a csodálatos nyaralóközpontot, ahol Bulgária legjobb 4-5 *-os szállodái várják a pihenni vágyókat.Az üdülőparadicsomba már több évtizede visszajárnak a turisták, főleg Európa nyugati részéből.

Elenite

Elenite

Elenite

Elenite Napospart , Szveti Vlasz felöl közelíthető meg. Az 1985.ben létesült nyaralófaluba csak az itt nyaraló Vendégek léphetnek be.

Elenite

 Kis üdülőparadicsom Naposparttól északra. A villák és a szállodák páratlanul szép tengerparti kilátással rendelkeznek.Aquapark, vizisportok és még sok különleges élmény várja a kikapcsolódásra vágyókat.Természetesen a fő vonzerő itt is az egyenes fekvésű homokos tengerpart. Gépkocsit a kinti örzött parkolóba kell elhelyezni, melynek napidíja kb 15 leva.

Burgas

Burgas

BURGAS

Burgasz az ország keleti részén, a Fekete-tenger nyugati nyúlványa, a Burgaszi-öböl partján fekszik. Átlagos tengerszint feletti magassága 17 m. A város környékén helyezkednek el a Burgaszi-tavak, melyek Bulgária legnagyobb tavai: a várost északról az Atanaszovói-tó, délnyugat felől pedig a Burgaszi-tó határolja.

Hírlevél
   

Felíratkozás a hírlevélre

  Offline..           

Nézz vissza később.