Síutak 2017

Les deux Alpes – Franciaország(1300- 3550m ig)

 

2017 Január 27 – 2017 Február 4


Les 2 Alpes (ejtsd: lédözalp) az Északi- és Déli-Alpok találkozásánál, az Écrins Nemzeti Park szélén, Briancon és Grenoble között, helyezkedik el. Az első síliftet az 1930-as évek elején építették (ami később összeomlott), 1946-ra pedig létrejött Les 2 Alpes. Különlegessége az egész településen keresztülhúzódó üzletsor, ahol egyebek között rengeteg étterem, szórakozóhely található, van disco, bowlingpálya, játéktermek, mozi. A korcsolyázni vágyókat egy 1800 négyzetméteres fedett korcsolyapálya várja, de van egy 25*12 méteres nyitott uszoda, jakuzzival és szaunával, melyek két napos vagy hosszabb síbérlettel ingyenes vehetők igénybe. Esti sízésre a Les Lutins pályán van lehetőség. 

A központi részen elsősorban tanulópályák találhatók, az "igazi" pályákhoz feljebb kell menni. Ehhez a legalkalmasabb a Jandri Express nevű igen gyors kabinos felvonó (6 m/sec sebesség), amely - a középső átszállással együtt - 25 perc alatt teszi meg a 7 km távolságot és 1500 m szintkülönbséget. Innen, 3200 m magasságból indul Franciaország legmagasabban lévő gleccservasútja, az 1989-ben átadott Dome Express, melynek végállomásánál csodás jégbarlang található. Magán a gleccseren kék és zöld pályák találhatók, és aki elfáradt, az kipróbálhat egy speciálisan kiképzett lánctalpas járművet, amelyről zavartalanul lehet élvezni a lenyűgöző panorámát.

A gleccser tetejétől végig kék és zöld pályán is vissza lehet síelni a központba, így a kezdők is megérezhetik milyen érzés közel 1800 m-es szintkülönbséget lecsatolás nélkül megtenni (a végén azonban vigyázni kell: az utolsó szakaszon a központba a kibuckásodó fekete pályák mellett csak egy zöld pálya vezet le, ami délutánonként elég zsúfolt és néhol jeges szokott lenni). A profik számára a La Fée körüli fekete pályák ajánlhatók, de rengeteg pályán kívüli (off-piste) lehetőség is van, és talán csak az erősebb piros pályák kedvelőinek szűkebb kicsit a választék. 

Mindezeken túl a hely igazi különlegessége a La Meije gleccser. La Grave-ből a kabinos lift 3211 m-re a Ruillans-hágóig visz fel, majd innen egy húzos felvonóval érhető el a 3566 m magas Dome de la Lauze. Innen kék pályán lehet visszasíelni a kabinos felvonóig, ahonnan a profik számára az igazi kaland kezdődik: jelzetlen úton lesíelni La Grave-be a két útvonal (vagy a Meije- vagy a Chancel-völgy) valamelyikén (vezető fogadása erősen ajánlott). A Dome de la Lauze és Les 2 Alpes között van összeköttetés, de vagy gyalogolni kell egy kicsit, vagy egy lánctalpassal felhúzatni magunkat.

A snowboardosokat Les 2 Alpes síterepen 4 különböző nehézségű snowpark várja, melyek közül egyik kifejezetten kezdő riderek számára lett kialakítva. A sífutók pedig 21 km-nyi sífutópályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

Szállás:   LES RESIDENCES 1650 m

-pályaszállás, 100-150 méterre a sípályától


 A kirándulás ára:  

2 személyes stúdió 13m²: 

ÁR: 499 €/fő


4 személyes stúdió 30m  terasszal:

ÁR: 399 €/fő

 

ÁR szállítás nélkül: 289 €/fő- 4 ágyas szobában

                                  389 €/fő-2 ágyas szobában

 

 

 

A kirándulás ára tartalmazza:

A szállást (7 éjszaka Franciaországban), 6 napos síbérletet, utazást oda-vissza.

 

A kirándulás  ára NEM tartalmazza:

- biztosítás

- az üdülőhelyi díjakat 15 €/fő (utazás előtt az irodánál fizetendő!)

- ágynemű díj (lehet vinni is)

- az autópálya díjakat, mely az utazás alatt fizetendő

 

** - 300 euró /apartman/ hét kauciót (a szállás elhagyásakor visszaadódik!!!)

  

 

 

 

 

 

 


 

Hírlevél
   

Felíratkozás a hírlevélre

  Offline..           

Nézz vissza később.