Adventi vásár

travel

Első nap / November 30. – Csütörtök

Székelyudvarhely – Budapest

Indulás Székelyudvarhelyről, az esti órákban.


Második nap /December 1. – Péntek Budapest –  Bécs

 A reggeli órákban érkezünk Budapestre. Együtt fedezzük fel a város szépségeit. A Hősök tere, Andrássy út, Szent István Bazilika, Parlament, Lánchíd megtekintése után szünetet tartunk a Halászbástyánál,  hogy megcsodálhassuk a lenyűgöző panorámát.

Ezek után folytatjuk utunkat a Gellért hegy fele, és megnézzük a Citadellát, amely egy, Budapest legmagasabb pontján elhelyezkedő, erődítmény (235m). Ez az építmény a régmúlt időkben katonai megfigyelő pont volt, ma azonban még jobb kilátást biztosít Budapest két részére, Budára és Pestre. Ugyanitt csodálhatjuk meg a Szabadságszobrot, amely Budapest jelképe is egyben.

Tovább utazunk Bécs fele. Mielőtt Bécsbe érkeznénk megállunk egy kis pihenőre a Pandorf-i bevásárlóközpontban, ahol jelenleg több mint 150 üzlet van és több mint 600 márkaképviseletet találhatunk.

Tovább utazunk Bécs városa fele, elfoglaljuk a  szállásunkat (2-3*), majd az esti órákban  séta a karácsonyi díszbe öltözött hangulatos adventi vásárban (forralt bor fahhéjjal, puncs, sült gesztenye, bécsi virsli, és ínycsiklandozó finomságok).


Harmadik nap / December 2.- Szombat Bécs –Hauswirth csokoládégyár

 

Reggeli után shoppingolás Bécsben, a délelőtti órákban. Ezt követően indulunk a  Hauswirth csokoládégyárba. Megismerkedünk a csokoládékészítés folyamatával és lehetőségünk lesz vásárolni a mintaüzletben. Innen visszatérünk Bécsbe az adventi vásár forgatagába. A  hagyományos Városházi koncert még inkább fokozza a karácsonyi hangulatot.


Negyedik nap /december 3 – Vasárnap Bécs - Budapest –Székelyudvarhely

Reggeli után folytatjuk a városnézést Bécsben, bónuszként felfedezünk egy új ausztriai kastélyt, ellátogatunk a Schlosshofba a Császári Ünnepi kastélyba (belépő 15 euró körül), mely Alsó-Ausztria keleti részén több mint 50 hektáron terül el. Az Ausztria legnagyobb barokk parkjával rendelkező főúri kastélyban ebben az évben is lesz karácsonyi falu. Több mint 100 kiállító csalogatja az érdeklődőket erre a különleges császári és mégis vidéki karácsonyi helyszínre.

Hírlevél
   

Felíratkozás a hírlevélre

  Offline..           

Nézz vissza később.