Dél Erdély és a Vaskapu

 

Dél Erdély és a Vaskapu


Dátum: 8 – 11 SZEPTEMBER. 2020   –   4 nap / 3 éjszaka


1 nap:

Reggeli órákban indulunk Székelyudvarhelyről  Déva irányába.

Egy rövid pihenő révén megállunk Nagyszeben központjában, ahol megtekintjük a város történelmi nevezetességeit. Többek között megnézzük az 1491-ben épített palotát, amelyet ma már csak Városháza néven ismernek, a Katolikus templomot, az Evangélikus székesegyházat, a Tanácstornyot és a szobrokkal díszített Kariatidás házat is. Ezek után folytatjuk utunkat.

Déva városán áthaladva az autóbuszból megtekintjük Déva várát.

Temesvár lesz a következő megállónk, ahol  megtekintjükés megismerkedünk Temesvár rejtett szépségeivel.

Temesvár :   A bájos Temesvárt gyakran emlegetik „kis Bécsként”, és valóban, az osztrák hatások egyértelműen fellelhetők az építészetben, a gasztronómiában és a kultúrában is. A várost érdemes gyalog felfedezni, terei valóságos építészeti gyöngyszemek.

Látnivalók:   

·         Losonczy tér (vagy Dóm tér),  ·         Jenő herceg tér,    ·         Józsefváros

Szabadprogram és a városnézés után elfoglaljuk szállásunkat. - 3*

2 nap: 

Reggeli után meglátogatjuk a: Rózsák kertjét, a  Népművészeti múzeumot, A Lloyd sor – palotát ,  a Barokk palotát is, hisz Temesvár belvárosa a gyalogos forgalomnak van fenntartva, így könnyedén tudunk sétálgatni a látványosságok között.

A délutáni / esti órákban szabadprogram. Szállás elfoglalása.  

  


3 nap.   

Reggeli után autóbuszunkkal folytatjuk utunkat Herkulesfürdő irányában. Útközbe  kirándulást teszünk a vadregényes:

    Bigar-vízeséshez, amelyet egy a föld alól előtörő patak táplálja, és az a különlegessége, hogy a víz egy nagyjából 8 méter magas, harang formájú, moha által borított mészkősziklán folyik le. Korábban a Huffington Post is írt róla, a világ egyik legszebb vízesésének nevezték, amelyhez ugyanakkor addig meglepően kevés turista látogatót el.

Továbbutazunk  Herkulesfürdőre ahol a Monarchia hangulatát árasztó fürdővárost látogatjuk meg. Itt megtekintjük a „kis” Magyar katolikus templomot, szabad program (ebéd), majd folytatjuk utunkat.

 Herkulesfürdő után rövid fotószünetet tartunk, melynek során a Vaskapu erőművet is láthatjuk kívülről. Folytatjuk utunkat kb 2 órás, vadregényes hajózáson veszünk részt, érintve a Kis és Nagy Kazán szorosokat is.

A hajózás után autóbuszunkkal a közeli hegyen álló Szent Anna kolostorhoz utazunk. Megcsodáljuk a kolostor festett ikonjait, majd pillantást vetünk az elénk táruló dunai panorámára.

Estére Szörény-várra érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

 


4 nap :
 

Reggeli után Duna-parti sétára indulunk Szörény váron, melynek során fákkal, gesztenyefákkal, szobrokkal, szökőkúttal, és sétányokon keresztül vezet utunk.  sétánk során érintjük a középkori várat, valamint Szörény vár belvárosát is.

Városlátogatásunk után autóbuszunkkal folytatjuk utunkat a Zsil völgyén keresztül  amely egy  gyönyörű Szurdok völgy  a Páring és Vulkán hegységek között. egészen Petrozsényig. Rövid megállott teszünk  Zsil völgyében, az ezeréves határ tövében.

 Majd  Vajdahunyadra ,a Vajdahunyadi várhoz,, a Hunyadiak ősi fészkéhez.

 Megismerkedünk e gyönyörű várral.

 Hazautazás kisebb nagyobb pihenőket.  -  Hazaérkezés az esti órákban.   

 

 

Ár tartalmazza: 

  • Szállítást 3* autóbusszal
  • szállás reggelivel
  • Magyar Idegenvezető

Az ár nem tartalmazza :  Esetleges belépőket,  Egyéni költségeket  , HAJOKIRANDULAST

vacsora a Contineltal Hotelben (Szörényváron): 55 RON/fő

 

Ára: 859 RON/fő

Előfoglalási ár: 810 RON/fő (2020.július 30-ig)

 

Felár :  egy személyes szoba felár: . 250 Ron / személy


Kevesebb mint 35 résztvevőnél az ár újraszámolódik, vagy újraprogramozható. Szintén kisebb csoport esetében az ügynökség fenntartja magának a jogot, hogy megváltoztassa a szállítási eszközöket a befizettet turisták előzetes értesítése mellett. A Szervező (utazásszervező) visszavonhatja az utazást, ha a turisták minimális száma nem teljesül, és köteles értesíteni a turistát legalább 10 nappal az indulás előtt, valamint az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát !

 

ELFOGADUNK  UTAZÓ JEGYEKET:  

 

 

Hírlevél
   

Felíratkozás a hírlevélre

  Offline..           

Nézz vissza később.