Eforie Nord

Eforie Nord


Eforie Nord este a doua staţiune ca mărime, de pe litoralul românesc. Staţiune balneoclimaterică cunoscută atât în ţară cât şi în Europa, a cunoscut în ultimii ani o expansiune în ceea ce priveşte unităţile de cazare şi alimentaţie.
Eforie Nord este situată pe faşia litorală aflată între Lacul Techirghiol şi Marea Neagră, învecinându-se la nord cu Agigea şi la sud cu Eforie Sud. Se află la numai 15 km de Constanţa. Vecinătatea mării şi a Lacului Techirghiol o plasează printre primele staţiuni balneare cu regim permanent de la noi din ţară. Eforie Nord deţine în prezent cele mai moderne centre de fizioterapie din ţară – Sanatoriul Efosan şi baza de tratament a Hotelului Europa – Ana Aslan Helth SPA.
Plaja: Plaja din Eforie Nord are o lungime de 3-4 km şi o lăţime de 20-100 metri. În partea de nord plaja este mai îngustă şi este străjuită de o faleză înaltă, cunoscută ca loc de promenadă. Aici accesul pe plajă se face pe scări. În partea de sud a staţiunii plaja este mai lată şi accesul se face direct. Pe toată întinderea plajei intrarea în apă este lină. Nisipul are o granulaţie mai mare decât cel din Mamaia şi Constanţa. În unele locuri plaja este amenajată cu sezlonguri şi umbreluţe.


Abonare
   

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

  Offline..           

Reveniti mai tarziu.