Egynapos

kikapcsolódás a “szász” vidéken .

01.08.2020

 

A reggeli órákban indulunk  Székelyudvarhelyről  és utunk a  régi  “szász”  vidékre vezet.

 

          Első megállónk Berethalom ( németül: Birthälm ), ahol megtekintjük  Erdély egyike  legszebben, legnagyobb és legépebben fennmaradt erdélyi vártemplomát,  a Berethalmi erődtemplomot.  

 

            A maga hét bástyájával és hármas védőfalával, még a középkori várak is megirigyelhették volna.  Idegenvezetőnk segítségével megismerhetjük mind a 7 tornyot  valamint egy érdekes legendát is miszerint a berethalmi házasok sose válnak el egymástól.

 

 

A Berethalmi legenda után a közeli Kundi sajtműhelybe látogatunk el,  ahol  a hangsúlyt a mennyiség helyett a minőségre fektető fiatalember svájci módszerrel állítja elő  igazi ínyencségnek számító termékeit – a sajt mellett vajat és joghurtot is –, amelyeknek íze fogyasztás után is megmarad a szájban. Meg is lehet kóstolni a termékeiket, nemcsak az érlelt, hanem a friss sajtot, illetve a joghurtokat is, amely szinte felér egy ebédel.( látogatás időtartama 1,5 – 2 óra.)

 

Az ínyenc falatok után továbbutazunk Erzsébetvárosra ahol megtekintjük az örmény nagytemplomot, mely monumentális méretei, színvonalas építészeti megoldásai és gazdag   berendezése révén kiemelkedő helyet foglal el az erdélyi barokk egyházi emlékek sorában.

 

Tovább utazunk Erdőszentgyörgyre  ahol a Rhédey-kastélyt tekintjük meg amely késő barokk stílusban épült, emeletes kiképzésével, zárt tömegével inkább városi palotára emlékeztet mint vidéki kastélyra.

 

 

              Érkezés Székelyudvarhelyre az esti órákban.

 

 

Árak és felárak (1 főre) 2020.


Részvételi díj:

200 RON / fő

160 RON / fő - amíg a készlet tart

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: Június 30


Az ár tartalmazza: autóbusszal, sajtkóstolás a Kundi sajtműhelyben, idegenvezetés. 


Belépők és jegyek tájékoztató árai: Berethalmi erődtemplom  - 10 Ron/fő, Erzsébetvárosi Örmény templom esetében adomány van , Rhédey-kastélyt – 5 ron / fő

Minimális létszám: 30 fő

 

 

 

 

 

 

Az ajánlat minimum 30 főre érvényes. 25 - 20fő-nél kisebb csoport esetén az ár újraszámolódik.

Szintén kisebb csoport esetében az ügynökség fenntartja magának a jogot, hogy megváltoztassa, a szállítási eszközöket a befizettet turisták előzetes értesítése mellett.

 

 

A Szervező (utazásszervező) visszavonhatja az utazást, ha a turisták minimális száma nem teljesül, és köteles értesíteni a turistát legalább 15 nappal az indulás előtt.

Hírlevél
   

Felíratkozás a hírlevélre

  Offline..           

Nézz vissza később.