Franciaország és a franciák nem akaszkodnak ránk: azt akarják, hogy mi fogalkozzunk velük. És aki nem sajnálja a fáradságot, olyan országot fog felfedezni, ami korántsem hasonlít a "vörösbor és a sajtok, a latinos rögtönzés és a párizsi frivolitás" hagyományos sémáira. Franciaországban minden út a szó szoros értelmében Párizsba vezet. Franciaország egyben ezerarcú táj is. Sok külföldi azt hiszi: Franciaország egyenlő Párizzsal. Pedig a nyüzsgő főváros világviszonylatban páratlan kulturális kínálatával csak kis része az országnak. A másik Franciaország az a tágas táj, amely már néhány kilométerre Párizstól kezdődik, s melyet a franciák kedvesen "la France profonde"-nak - az ősi Franciaországnak - neveznek.

Párizs

Párizs

Párizs a szerelem, a divat, a festők, a filmesek, az írók és a konyhaművészet fővárosa. A Szajna-parti metropolisznak világhírű a történelme, művészete és kultúrája. Az impozáns épületek, széles sugárutak, az állandóan lüktető közlekedés adják Párizs hangulatát. Párizs ma is a világ egyik legromantikusabb városa. A kultúra és a divat terén talán legtöbbet kínálja a világon. Táthatjuk a szánkat a kirakatok étel-, csokoládé-és divatcikk kínálata láttán. Az éttermeket és kávézókat olyan nép fiai töltik állandóan meg, akik számára az étkezés komoly és fontos dolog. A belváros egészen kicsi, a fontosabb helyek egymástól sétányi távolságra vannak. A főbb látnivalókat, az Eiffel-tornyot, az Arc de Triomphe-ot és a Notre-Dame-ot, a Pompidou-központot, a Louvre-t és az új Musée d 'Orsayt szinte el sem téveszthetjük.

Les Orres

Les Orres

Les Orres Briancontól mintegy 100 km-re délre, Embrun városa felett található. Az 1600 m magasan lévő üdülőfalu épületei félkörben helyezkednek el, ennek hegy felöli oldaláról indulnak a felvonók. A felsô pályák nagyon jók, és mindenképpen érdemes legalább egyszer végigmenni a Grand Cabane nevû hosszú piros pályán, a vállalkozó kedvűek pedig kipróbálhatják a L'Horrible nevű - elnevezéséhez méltó - fekete pályát.

Puy St. Vincent

Puy St. Vincent

Az óriási francia síközpontokhoz képest Puy Saint Vincent elég sokat megőrzött a falusias bájából, a romantikus alpesi hangulatából. A régi falu 1400 méteren található, az új síközpont 1600 méteren épült fel, itt vannak a boltok, éttermek, szórakozóhelyek. A legújabb apartmanházakat, szálláshelyeket 1800 méteres magasságban találjuk. A szállások döntő többsége pályaszállás, vagyis az ajtóban lehet fel- és lecsatolni a léceket, deszkákat. Puy Saint Vincent felső sípályái (a 2750 méteres La Pendine csúcs közelében) inkább gyakorlottabb síelőknek valók.1400 és 2400 méter között hóágyúkat is telepítettek a sípályák mellé, vagyis hószegény időben is tudnak javítani a pályák minőségén.

Trois Vallées

Trois Vallées

A Trois Vallées nevű fantasztikus sírégió a világ legnagyobb teljes egészében összefüggő pályarendszere, ami 600 kilométernyi sípályát jelent. A legközelebbi nagyobb város a tereptől északra Moutiers, és különösen hétvégén, a szombati turnusváltás idején az Albertville és Moutiers közti útszakaszon számítani kell a gyakori dugókra. Amióta megépítették az Orelle-expressz nevű felvonót, azóta a sírégió közvetlen összeköttetésben áll a jól megközelíthető Maurienne-völggyel is. A három völgy tulajdonképpen négy: Courchevel, Meribel, Les Menuires, és az ez utóbbi felett 2300 m-en fekvő Val Thorens. A völgyekben több síközpont található, apartmanházak és chalet-k tömegével. Ezeken a településeken rengeteg bolt, étterem, bár, és egyéb szórakozási lehetőség áll rendelkezésre.

Pra Loup (Val d'Allos)

Pra Loup (Val d'Allos)

Az 1961-ben alapított Pra Loup (Val d'Allos) a déli Alpok legnagyobb síterepe, Barcelonnette városa felett, 250 km-re Marseille-től, melynek repülőterével rendszeres busztranszfer köti össze.Pra Loup 1500-nál a környezetbe illeszkedő chalet-k és apartmanházak vegyülnek a régebbi házakkal, innen a Molanes nevű ülős lifttel lehet becsatlakozni a sípályákhoz. A gyerekek nagy örömére a szomszédos széles mező kiválóan alkalmas szánkózásra. Pra Loup 1600 vörösfenyő-erdőkkel körülvett modernebb település, a két hely közül itt van több szórakozási lehetőség, és itt nyílik lehetőség esti síelésre is. A teljes síterület (L'Espace Lumiere) magába foglalja a Pra Loup-i részt, valamint a Val d'Allos-i területet, melynek központja Foux d'Allos 1800, ahol szintén lehet szálláshelyet találni.

Adventi vásár

Adventi vásár

Első nap / November 30. – Csütörtök

Székelyudvarhely – Budapest

Indulás Székelyudvarhelyről, az esti órákban.


Második nap /December 1. – Péntek Budapest –  Bécs

 A reggeli órákban érkezünk Budapestre. Együtt fedezzük fel a város szépségeit. A Hősök tere, Andrássy út, Szent István Bazilika, Parlament, Lánchíd megtekintése után szünetet tartunk a Halászbástyánál,  hogy megcsodálhassuk a lenyűgöző panorámát.

Ezek után folytatjuk utunkat a Gellért hegy fele, és megnézzük a Citadellát, amely egy, Budapest legmagasabb pontján elhelyezkedő, erődítmény (235m). Ez az építmény a régmúlt időkben katonai megfigyelő pont volt, ma azonban még jobb kilátást biztosít Budapest két részére, Budára és Pestre. Ugyanitt csodálhatjuk meg a Szabadságszobrot, amely Budapest jelképe is egyben.

Tovább utazunk Bécs fele. Mielőtt Bécsbe érkeznénk megállunk egy kis pihenőre a Pandorf-i bevásárlóközpontban, ahol jelenleg több mint 150 üzlet van és több mint 600 márkaképviseletet találhatunk.

Tovább utazunk Bécs városa fele, elfoglaljuk a  szállásunkat (2-3*), majd az esti órákban  séta a karácsonyi díszbe öltözött hangulatos adventi vásárban (forralt bor fahhéjjal, puncs, sült gesztenye, bécsi virsli, és ínycsiklandozó finomságok).


Harmadik nap / December 2.- Szombat Bécs –Hauswirth csokoládégyár

 

Reggeli után shoppingolás Bécsben, a délelőtti órákban. Ezt követően indulunk a  Hauswirth csokoládégyárba. Megismerkedünk a csokoládékészítés folyamatával és lehetőségünk lesz vásárolni a mintaüzletben. Innen visszatérünk Bécsbe az adventi vásár forgatagába. A  hagyományos Városházi koncert még inkább fokozza a karácsonyi hangulatot.


Negyedik nap /december 3 – Vasárnap Bécs - Budapest –Székelyudvarhely

Reggeli után folytatjuk a városnézést Bécsben, bónuszként felfedezünk egy új ausztriai kastélyt, ellátogatunk a Schlosshofba a Császári Ünnepi kastélyba (belépő 15 euró körül), mely Alsó-Ausztria keleti részén több mint 50 hektáron terül el. Az Ausztria legnagyobb barokk parkjával rendelkező főúri kastélyban ebben az évben is lesz karácsonyi falu. Több mint 100 kiállító csalogatja az érdeklődőket erre a különleges császári és mégis vidéki karácsonyi helyszínre.

Hírlevél
   

Felíratkozás a hírlevélre

  Offline..           

Nézz vissza később.