Prága Székelyudvarhelyről autóbusszal

HÉTVÉGI KIRUCCANÁS PRÁGÁBA

2017. tavasz

április 20-24.

4 nap-2 éjszaka

Már 159 €-tól!

 

Prága kiváló utazási célpont télen-nyáron. A gyönyörű város utcái, terei elvarázsolják az ide érkezőket. Idén Téged is el szeretnénk csábítani erre a varázslatos helyre! Ne feledd április 20.a Te dátumod is!

Utazz a Hedon Expressel a 4 napos prágai körútjára, amely során végigsétálhatsz a királyi városok utcáin (Prága, Pozsony, Bécs), sőt felfedezheted még a sörfőzés rejtelmeit is!

 

1. nap –

Indulás Székelyudvarhelyről a barokk Prágába. Csehország fővárosát nem véletlenül tartják számon Európa legszebb városai között. Történelmi városrésze több mint 1100 éves múltjával, régi templomaival, kastélyaival, szűk, macskaköves utcáival, jellegzetes öreg házaival megragad minden idelátogatót.

2. nap -

Érkezés Prágába és a szállás elfoglalása. Szabad program, majd a délután folyamán az Új - és Óvárost nézzük meg. Prága az arany város, a "városok királynője", látnivalókban gazdag célpont, csak úgy, mint Csehország számos vára és kastélya, melyek a régmúlt történelmét idézik. Az Állami Opera és a Nemzeti Múzeum előtt elhaladva érünk a híres Vencel-térre. A Karolinum és a Rendi színház mellett elhaladva jutunk Prága óvárosának híres főterére, melynek legfőbb látványossága az Orloj a Városháza tornyán. További látnivalói a Szent Miklós – templom, Husz János szobra, a pompás árkádos, gótikus házak, reneszánsz és barokk homlokzatú paloták. A Moldva partjához érve először csodálhatjuk meg a Károly - híd és a vár pazar panorámáját,amely összeköti a kisoldalt és az Óvárost. A hídon 30 keresztény szent szobra sorakozik, ami 600 évre tekint vissza. A Zsidó város megtekintése után séta a Lőportorony és a Vigadó felé, majd egy kis szabadidő.

3. nap-

Reggeli után egész napos prágai városnézés.

A hradzsini sétánk folyamán megnézzük a Loretót. A szép barokk építmény Csehország egyik leghíresebb búcsújáróhelye. Temploma a prágai barokk egyik gyöngyszeme. Ezután meglátogatjuk a Prágai várat (UNESCO listás). A Szt. Vitus- katedrális Szt. Vencel kápolnája a csehek legszentebb helye, de itt nyugszanak királyaik és Nepomuki Szt. János is. A vár további látnivalói a Régi királyi palota, Arany utcácska stb. A Kisoldal látnivalói közül kiemelkedik a Szt. Miklós-templom, a Vallenstein-palota parkja és a Károly-híd gyönyörű szobraival és hídfőivel. Meglátogatjuk a Prágai Jézuskát is a karmeliták templomában, majd szabadidő.

Prága jellegzetességeihez, sajátosságához hozzátartozik a söröző (pivnica), a sörözők hangulata. A cseh polgárok mindennapi életéhez hozzátartozik a  munka utáni sörözés, vagy csak "sörivás". Úgy mondják ugyanis, csak öt korsó sör elfogyasztásától beszélhetünk sörözésről, addig az csupán sörivás. Egyedi eleme a prágai sörözőknek a söralátéttel (sörkeksszel) történő rendelés: amennyiben asztalfoglalás után a középen elhelyezett alátétek közül magunk elé helyezünk egyet, az azt jelenti, kérünk egy korsó sört. Amennyiben a korsónk kiürül és az alátétet nem helyezzük az üres korsó szájára, automatikusan hozza a pincér a következő kört. A fogyasztást pedig az asztalunkon elhelyezett papírcetlin jelzi: minden egyes korsó sört egy rovátka jelöl. Érdemes kipróbálni.

Erre jó példa a Medvebocsokról elnevezett sörözde. Több előre eltervezett prágai sörtúra napi programját írta át, vagy tette tönkre végérvényesen. Az itt található, tankból csapolt osztályon felüli Budvar, és a kétfajta knédlivel tálalt, friss hagymával megszórt sörpörkölt (Budvar guláš) ugyancsak tartós letáborozásra készteti a sörturistát. Nehéz innen elindulni, legyenek bármily csábítóak is a további célpontok.

Prága leghíresebb sörözőjébe is ellátogathatunk, amiről írásos krónikák már 1499-ben említést tesznek. Sokan lesajnálják, lenézik, vagy nemes egyszerűséggel turistakopasztónak titulálják az U Flekůt - pedig ha mást nem is, a kort legalább illene tisztelniük! A Vencel tértől negyed órányi sétára található Křemencova utcában ugyanis Prága egyik legrégebbi, ma is működő sörfőzdéjét találjuk.

Említésre méltó Bohumil Hrabal. Ő Csehország es Prága egyik ikonszemélyisége, utca is van róla, a híres balkonos szoborral, ahonnan kiesett, és, ha mar sör, és sörözők, ő is szoros kapcsolatban áll ezzel: a legendás Aranytigris. Ma csak simán Tigrisnek emlegetik, ahova mai napig hosszú sorok kiállása árán jutsz be, hogy élvezhess egy korsó sört Hrabal kocsmájában. Bárki megy Prágába, és "haladó" vagy „profi" söröző, ellátogat a Tigrisbe.
Egy másik híres érdekesség, a Károly híd túloldalán, egy utcában tálalható John Lennon fal, ami évről évre változik, tele rajzzal, grafitival( mindenki hozzárajzol, ír, bővít, átalakít.)

 

4. nap-

Reggeli után indulunk Pozsonyba.

Gyalogosan az Óvárosban Magyarország egykori koronázó- és fővárosának nevezetességeivel ismerkedünk meg: Koronázó - templom, Országgyűlési palota, Prímás – palota, városháza, Mihály - kapu stb.

A hazaút folytatódik városnézéssel Bécsbe gyalogosan. 4 órás autobuszozás után városnézés a császári városban ( Ring híres épületei, Strauss- szobor, Opera , Hofburg, Szépművészeti múzeum, Parlament, Városháza, Práter – kerék, UNO City- ENSZ központ) A város megismerését egy sétával kezdjük Schönbrunn parkjában. Lehetőség lesz a Habsburgok e pazar nyári palotájának megtekintésére , a császári székhely, a Hofburg épületegyüttese kívülről is pompás látványt nyújt.

A városlátogatás után indulás haza.

 

Early Booking árak:

 

Ár (Eur/fő)

Előleg befizetésének összege foglaláskor

Teljes összeg kifizetésének határideje

159 €/fő

100 €

Február 18.

169 €/fő

80 €

Március 1.

179 €/fő

80 €

Március 1 után

 

 

 

Egyéb részletek:

Utazás: 3* autóbusszal

Szállás: 2-3*-os szállodában

Biztosítás: Az ár nem tartalmazza.Irodánkban van lehetőség megkötésére.

Alapár tartalmazza: Utazás autóbusszal, 2 éjszaka szállás reggelivel, idegenvezetés román-magyar nyelven

Alapár nem tartalmazza: fakultatív programokat (pl. sörözés) és belépőket, helyi illetéket, biztosítást

 

 

*30 főig az ár nem változik, 30 fő alatt az ár újraszámolódik (kb 30 €)

*az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát

 

Belépők:

Óvárosi hídtorony kb. 5 €

-Óvárosi tér( a városháza tornyába):kb. 8 €

-Szent Vitus székesegyházba, a kastélyba, a Daliborka toronyba és a Szent György bazilikába: kb. 10 €

-Zsinagóga kb. 8 €

-Petrin kilátó 6 €

 

 

 

 

Hírlevél
   

Felíratkozás a hírlevélre

  Offline..           

Nézz vissza később.