Isztambul – a kelet kapuja

 

Isztambul, misztikus, kulturális sokszínűsége nem meglepő, hiszen az ősi város két kontinens határán fekszik.   Egyedülálló a világon kelet és nyugat, Boszporusz és a Márvány-tenger találkozik a transzkontinentális városban, melynek történelmi magja és kereskedelmi központja Európában van, de lakosságának egyharmada Ázsiában él.

 

Több ezer éves múltja során volt már Lygos, Konstantinápoly és Új-Róma. A régi korok titkait őrzik a páratlanul gazdag építészeti emlékek: mecsetek, minaretek, paloták, templomok, zsinagógák, múzeumok. A számtalan kontraszt, az illatok, a színek és az ízek pompás kavalkádja azonnal lenyűgöz bennünket.

 

 

 

Előfoglalási kedvezmény: 239 euró helyet

 

 Már 199 eurótól / személy*

 

 

 

1.Nap–  Indulás Székelyudvarhelyről Isztambulba, Bulgárián keresztül. Érkezés a második nap Isztambulba.

 

2. Nap  -  Megérkezünk Isztambulba.  Letesszük csomagjainkat a 3* szállodánkban. Egy rövid szünet után folytatjuk a napot egy gyönyörű Boszporusz hajókirándulással, amely lehetőséget nyújt Önnek, hogy látogassa meg Isztambul európai és ázsiai partjait. ( Aranyszarvot, a szultán palotákat, a híres hidakat, Európa erődjét stb.)  A hajókirándulás után meglátogatjuk az egyiptomi bazárt (Misir Carsisi) amely a Kék mecset közelében található, ahonnan különböző fűszereket és illatosított fűszereket vásárolhat. Visszamegyünk a szállodához.  

 

 3. Nap -  Reggeli.  Reggeli után meglátogatjuk az egykori bizánci főváros legfontosabb ortodox egyházait - egy ökumenikus túra keretén belül.. Meglátogatjuk: Vlacherne-templomot, Konstantinápolyi Ökumenikus Patriarchátust, a Paraschevi-román egyházat (az ázsiai városrészben található) Szabad program.

 

4. nap  Reggeli után gyalogos városnéző túrára indulunk. A város két városrészének legfontosabb turisztikai látnivalóit tekintjük meg, amelyek emlékeztetnek a bizánci birodalom nagyságára és később az oszmán birodalomra: Kék mecset, Aghia Sophia, Topkapi palota, Hippodrome.

 

 Délután szabad program. Sétáljunk és vásároljunk az Isztambul legérdekesebb bevásárló helyén: a Nagy Bazárban, amely üzleteiről és sokszínűségéről híres.

 

5. nap -  Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, es elindulunk Rodostó –ra.   Rodostó emlékezete finom szövetként tartja fenn a magyar emigránsok emlékét. Rákóczi ebédlőpalotájának ablaka előtt még most is ugyanúgy feszül a tenger, ám a Magyar utca már egészen más képet mutat.  II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem és bujdosó társainak törökországi emigráns éveiről mindenki tanul a történelem órákon, a szultán 24 házat, földet és testőröket adott az emigránsoknak. 

 

 A magyar emigráció közössége, gróf Bercsényi Miklós, gróf Forgách Simon, gróf Esterházy Antal, gróf Csáky Mihály, Mikes Kelemen, csak hogy az ismertebb neveket kiemeljem, mély nyomot hagytak a település történetében és emlékezetében. Ők voltak a „madzsarok”, ahogy a török mondja, a Madzsar utcában éltek, és a máig fennmaradó nyomaikat tudja végig látogatni.

 

Rodostó után elindulunk haza, útközben megállunk Edirne varosában, az edirnei bazárnál ahol lehetősség nyílik további vásárlásra. Folytatjuk utunkat, kisebb pihenőkkel megszakítva.... Az útviszonyoknak függvényében érkezés Székelyudvarhelyre.

 

Ár tartalmazza: 

 

 • Szállítást 3* autóbusszal   
 • 3 éjszaka szállás 3* szállodában, reggelivel.
 •  magyar idegenvezetés

 

 

 

( Van lehetősség REPÜLŐS utazásra is, kérje repülős  ajánlatunkat mert az ár az aktuális repülőjeggyel számolódik. )

 

 

 

Az ár nem tartalmazza:  

 

 • Egészségügyi biztosítás és útlemondás
 • Belépők árait:

 

  • Topkapi palota – 10 euró / fő,
  • Aghia Sophia – 10 euró / fő
  • Boszporuszi hajókirándulás 15 euró / fő

 

 • Egyéni költségeket

 

Időpont

Alap ár                         

Előfoglalási ár , ha foglal 

10. OKTÓBER 2019- ig

06.11 - 10.11.2019

239 euro /személy

199 euro / személy

 

 
 
 
 
 
 
 • Vacsora: 6 euró körüli ár / fő / alkalom.
 • Felár:  egy személyes szoba felár: 30 euró / személy / szoba

 

 

 

 

 

Az ajánlat minimum 35 főre érvényes. 30-35 fős csoport esetén az ár 10 EURÓ / fővel növekszik. 25-30 fős csoport esetében az ár 20 EURÓ / fővel növekszik. Kevesebb, mint 25 résztvevőnél az ár újraszámolódik, vagy újraprogramozható. Szintén kisebb csoport esetében az ügynökség fenntartja magának a jogot, hogy megváltoztassa, a szállítási eszközöket a befizettet turisták előzetes értesítése mellett.

 

A Szervező (utazásszervező) visszavonhatja az utazást, ha a turisták minimális száma nem teljesül, és köteles értesíteni a turistát legalább 15 nappal az indulás előtt.


 


 


 


 


 Irodánkban felhasználhasa vakációs jegyeit!


 

 • Kirándulások repülővel
 • Kirándulások autóbusszal/egyénileg
 • Hajóutak
 • Belső turisztika
 • Körutazás repülővel
 • Körutazás autóbusszal
 • City break
Hírlevél
   

Felíratkozás a hírlevélre

  Offline..           

Nézz vissza később.